Kiwiland, Új-Zéland

de hiszen kivi itthon is terem

West Coast/ Nyugati parton maradunk

2017. november 30. 07:18 - kiskosztüm

Palacsinta sziklákat és egy patakot követve barangolunk föl, le

Először Haastnál láttuk meg a Tasmán tengert, egy útszéli kávézóban mi voltunk az egyetlen vendég, (hosszú ideig ez az egyetlen tankolási lehetőség a környéken, figyelmeztetnek) A táj lapos és kopár. Az út, tenger felőli oldalán, elszórva, nyurga trópusi fák, mind 45 fokos szögben megdőlve, jelezve az erős szél jelenlétét. Jobbra, annyira sűrű erdő, hogy a tetejük összenőtt sapkára emlékeztet, amelyet helyenként felemel a szél. Ilyenkor látszanak csak a fák törzsei. Sehol egy keresztút, vagy ösvény.

Nem csak teletöltöttük a tankot, de előrelátóan, felszerelkeztünk az itteni vérszúnyog fogadására is: csípés előtti, utáni szerekkel, merthogy a nyugati part a legfertőzöttebb. (négyen 2 csípéssel zártuk, ezt a tapasztalatot megosztjuk,...jaj, jujj!) 

fb5787de-24de-47fe-81c5-a44605a92363.jpeg

A Palacsinta-kövek között hosszú, kiépített út vezet. Tábla jelzi, hogy az utat 1987-ben nyitották meg a látogatóknak..

d98b99d0-75ce-4086-97ce-9d054766b74c.jpeg

Az egyik hegyekből lezúduló patak útját követjük a tenger felől. Igazi trópusi őserdő: halál és újjászületés

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://kiwirozsa.blog.hu/api/trackback/id/tr4113405335

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása