Kiwiland, Új-Zéland

de hiszen kivi itthon is terem

Átállás

2017. november 13. 14:24 - kiskosztüm

Melbourne-ben 22.40, most ébredtem, de próbálom átvenni a ritmust; a reggelt egy újabb ébredéssel kezdeni. Nemcsak az időeltolódás miatt kell átállnom, hanem a körülmények is állandó újraprogramozásra kényszerítenek.

Szakaszoltuk az utunkat Dubai (5.20 h) és Melbourne (14 h) között, hogy csökkentsük a gyűrődést. A gondos repjegyválasztás ellenére is kiderült, hogy hárman ülünk, és az “A” nem a folyosón van. Klausztrofóbiás agyamat át kellett programoznom, hogy nem véletlenül kerültem az ablak mellé. Az alattunk átvonuló táj geometriája, színei, gyors változásai új nézőpontot mutattak. Ilyen hosszú úton nagy tervekkel szállok a gépbe (most lesz időm megcsinálni a, megnézni a, elolvasni a...), de a megvalósítás a túlélésre koncentrálódik; lehetőleg minél kevesebbet érzékelni a gépen belüli történésekből; aludni, aludni, s felébredni a pilóta hangjára, aki bíztosít arról, hogy szeretne velem utazni legközelebb is.

Az ember megismer újabb vízcsap,-wc- működési módokat. Már nem ijed meg, ha a lift csak lefele engedelmeskedik, hanem elegánsan előveszi a szoba-kulcs-kártyáját és megsuhintja az alkalmas dobozt vele... a baj, csak akkor van, ha nincs doboz. Ha nem pánikolsz, a világ dolgai helyreállnak: az ajtónyitó érzékelő (cselesen) ott, ahol nem keresnéd (Te, nyájas olvasó!). Szóval az élet tele van új kihívásokkal!

Melbourne mellesleg nagyon klassz hely. Fotókon szerettem volna erről beszámolni, de sajnos a WiFi-m kirekesztő, nem engedi át a gyanúsnak ítélt képeket. Lehet, hogy még a wi-finek nem sikerült átállni a gondolatra, amiről egy egész múzeum szól itten. Megosztottam volna a városközpont ingyenes zónájú villamosvonalának térképét, ahonnan elérhető egy csomó fontos nevezetesség. (Sea-life, múzeumok, parlament, piacok, kikötő, parkok, kínai negyed). De álállok erről. Rövid az itt eltöthető időnk (2 éjszaka, másfél nap), és a szállásunk ajtajában az egyik megálló, fáradtan, de boldogan villamosozunk.

2d067aa6-9346-47b6-a796-d330ac2d30fd.jpeg

53a7f092-be8b-4e1f-b809-ba62ceb5ac54.jpegARTS HAUS. MELBOURNE. PROGRAMAJANLATA.                  Képek next time. I hope so.

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://kiwirozsa.blog.hu/api/trackback/id/tr7213262753

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása